sabato 28 marzo 2009

Pomeriggio nel giardinoPensavo che i miei crocus quest'anno non vengono fuori ma per fortuna ho sbagliato. La magnolia é ancora in gemmazione. L'anno scorso era giá in fiori alla fine del marzo.
Dopo scuola siamo andati al giardino per cominciare i lavori primaverili. Quanto avevo giá il desiderio di andare fuori. Ancora non si vedono molte cose peró stare li sempre una terapia per la mia anima.
Abbiamo avuto anche degli ospiti: mia figlia e il gattino. Il miccino era un po'intimidito perché finora non c'era nel nostro giardino. In breve tempo faceva conoscenza dei gattini "ospitati".14 commenti:

loopex ha detto...

:DD, a szövegből csak a gyerekedet, meg a macskát értem, de így van ez jól! Remélem a tavasz és a meleg eljöttével egyre szebb képek készülnek majd!

Tinka ha detto...

Na végre ott is tavasz van!! Még gondolod, hogy nem nyílik a krókusz??tudja az a dolgát, és milyen szép.Gratula. Nekem ilyen szép csikos nincs is.
Milylen kezelésre jársz?,Fizikoterápia??Jó ez a pórázas macska.Végig rajta is volt??
további jó munkát holnaprais, ha nem esik.Gyereked mér nem tud olaszul???
Puszi Tinka

Caterina ha detto...

Tinkám,
még semmi kezelésre nem járok, mert előtte el kell mennem a háziorvoshoz és oda csak hatodikára kaptam időpontot. A cicán végig rajta volt a póráz. Megilletődött volt, mert előszőr járt a kertben. Azért már ismeretséget kötött a kinti pártfogoltjainkkal.
A gyermekeim annyira nem tudnak olaszul, de tanultak. Launak németből van nyelvvizsgája. Zolinak németből, angolból és olaszból is, de ez utóbbiból ő sem tud sokat, mert nem használja.
Puszika:
Kati

Caterina ha detto...

Laukám,
szép képeket csináltál! Kár, hogy ma megint esik az eső. Máskor is várunk benneteket a kertbe. Jó tanulást!
Puszika

Tinka ha detto...

Nahát itt meg 2 csepp eső volt, félig süt a nap, nem is mentem sehova.Most már bánom.Igaz jókat főztem.Túroscsusza- a gulyás maradékhoz-franciasaláta, kelbimbó lepény-tojásos-isteni lett.
Érezd megad leszúrva!!!!!!
Csonka Zsuzsa jelölt az iwiw-en, már jó rég.Nem is szoktam nézni, s látom Te már ott voltál.Ítam neki, remélem válaszol.
Addig nem nyugszom, amig ilyen csikos krókuszom nem lesz !Bruhahaha,,De hova van ültetve??Fűbe??
Jó pihenést, puszi Tinka

Artista Maldito ha detto...

Ciao Kati

Oggi vengo a visitarti, però stanca. Sono arrabbiata con tanti rumori nel mio palazzo. Ho svegliato presto e con tutti i tipi di rumori. Va bene, mangiando il pranzo la disperazione andrà fuori, credo di sì. E questo gattino, così bello, è il necessario per farmi sorridere, anche il tuo giardino.

Domani debbo andare in ospedalle, questa volta ho paura, ma presto dimenticarò questo.

Bacini e una buona e felice domenica,
Isabel

Caterina ha detto...

Tinkám,
megint alkottál. Jól hangzik a tojásos kelbimbó lepény. Biztos finom is.
Hol voltam? A Zsuzsát megláttam valakinél és gyorsan bejelöltem. Teljesen úgy emlékszem, hogy nálad láttam, de akkor biztos, hogy inkább Margitéknál.
Az egyik crocus a tiéd (összesen 4 jött ki). Meg fogom jelölni, hogy hol van és mikor egyszer hozzátok megyek, magammal viszem a hagymáját. Eredetileg virágágyásban volt, de azt megszüntettem, mint ágyást. Aztán elterjedt arra felé is a fű. A sürű fű tavaly nem jelentett neki akadályt. Ezek szerint az idén sem, pedig éreztem némi bűntudatot. Ahol ez van, ott mindenféle évelők vannak elég sűrűn (van egy nagyon szép sárga virágú igénytelen és jólterjedő, abból is viszek majd), közte fű és némi gaz is, ha nem nyomják el.

Caterina ha detto...

Carissima,
Non devi avere paura. Tutto andrá bene! Quello che ti fanno ti fará male oppure hai paura del risultato? In pensiero saró con Te.
Bacini:
Kati

Artista Maldito ha detto...

Ciao Kati

Sono arrivata, non so perchè ho avuto paura, non ne ho mai sentita. Credo che si tratta di una repulsione. Non voleva perdere i momenti così felice degli ultimi giorni e doppo andare in un luogo di tristezza, avevo paura di perdere questa gioia.

Kati ti ingrazio di cuore il tuo pensiero.

Bacini
Isabel

Caterina ha detto...

Ciao Isabel,
finalmente sei tornata ed hai sopravissuto la seccatura. Per me non é una novitá la paura, perché sono abbastanza timida e spesso mi preoccupo di qualcuno o di qualche cosa.
Buon pomeriggio e tanta felicitá:
Kati

Artista Maldito ha detto...

Buon Pomeriggio Kati

Volando là su, nel cielo blu, ti porto i "posts" che ho nel mio giardino.

E me ne vado presto per i miei affari. Grazie per la tua dolcezza, Kati:)

Bacini
Isabel

Caterina ha detto...

Ciao Isabel,
Sono tornata poco fa dalla scuola e sono stanchissima. Ora vado nel tuo giardino per rinfrescarmi.
Bacini:
Kati

Artista Maldito ha detto...

Ciao Kati

Come molte
.
|
.___ROSE___|
Una rosa
È una rosa
E gli occhi le finestre
Della luna piena
|
.
|
Dove il vento soffia
Da est il profumo.

Non sono molto brava a scibbere poesia, molto meno in italiano:))

Bacini
Isabel

Caterina ha detto...

Carissima Amica,
Questa poesia é semplicemente meravigliosa!
Grazie.
Bacini.
Kati